love of my life

love of my life

Monday, August 26, 2013

Progress rumah baru 1 - Dapat kunci



RUMAH BARU KAMI

Lama betul aku x update blog ni dah bersawang dh hohoho...bkn xnak update tp terlalu bz ngan kehidupan harian cewah hahahah...so arini mlm ni aku nk update sikit pasal perihal rumah baru kami...


Kunci rumah baru kami :)


Taadaaaa...... :)
Alhamdulillah syukur setelah berbulan2 menanti akhirnya kunci rumah baru dalam genggaman kami. Mmg excited sgt ptg tu jgk terus pi tengok rumahku tercinta hohoho....so far alhamdulillah rumah kami x byk sgt defectnye cuma defect yg biasa2 aje la..ok bila dh mula dpt kunci mula la x tido mlm fikirkan al fulus yg bakal mngalir keluar hahahaaha padahal tido x sedar dunia .. Ok dgn bajet yg ciput kami pon list down la bajet kami....

List masuk rumah baru

Grill.                        RM2500-RM3000
Wiring.                    RM2300-RM2500
Kitchen carbinet.     RM3000-RM4000 (kami hold dulu)
Brg letrik n lampu.  RM1500-RM2000
Aircond.                  RM2000 (mngkin pasang satu dulu)
Perabot.                   RM3500-RM4500

Pergh mcm ni aje pon dah cecah belasan ribu tau owh botak la pale kami hukhukhuk....tp kami akn survey n try nego tmpat yg murah la....ok la aku stop sini dulu next entry sambung lg.....



No comments:

Post a Comment